Å tegne i rommet

Å tegne i rommet er en vandreutstilling som er inspirert av og laget i samarbeid med den norske kunstneren Kjell Varvin. Den skal på turne til alle elever på 5.-7. trinn i Fredrikstad og Hvaler i perioden 24/9-14/12 2012. Denne bloggen er en viktig del av turneen fordi den fungerer som en utstilling over komposisjonene elevene skal lage.

I Kjell Varvin sitt prosjekt Ustabile variabler legger han hver dag ut på bloggen sin nye komposisjoner som han arbeider fram i hjørnet av sitt atelier. Komposisjonene kalles for ustabile variabler nettopp fordi de ikke er fryst fast eller er ment for å vare, men er en konstant øvelse hvor de samme delene kan inngå i nye komposisjoner.

Vi utfordrer elevene til å arbeide på samme måte. De tar utgangspunkt i de samme delene for å lage sine komposisjoner, men hver komposisjon vil bli unik. Tanken er at elevene ved turneslutt har laget uttallige og helt unike variabler som vi leve videre som en utstilling på denne bloggen.

Vi kaller det å tegne i rommet fordi man arbeider med å trekke linjer og former inn i rommet i en komposisjon. Retning, balanse, ubalanse, kontrast, harmoni og uro må i fellesskap vurderes. Istedet for å tegne på arket bruker elevene kroppen og geometriske former for selv aktivt å erfare hvordan gjenstander står i forhold til og påvirker hverandre.

Vårt mål med dette prosjektet er å stille spørsmål ved når noe blir kunst og hva som er verdifullt, ved å ta utgangspunkt i prosessen med å lage komposisjoner av objekter som er unselig og verk som er flyktig, og la elevene finne ut av dette ved egenaktivitet. De må bruke hele seg; både synssansen og kroppen for å arbeide fram de romlige installasjonene.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s